Dit zijn blokjes met de letters change en chance.

Veerkracht in bedrijf

“Een organisatie is zo goed als zijn medewerkers.”

Het succes van een organisatie is afhankelijk van het mentale vermogen van haar medewerkers. Organisaties moeten zich steeds sneller aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dit vraagt van hun medewerkers veerkracht: zelfsturing, optimisme, aandacht en bewustzijn, net als bij positieve gezondheid en duurzame inzetbaarheid.

Leiderschap dat bijdraagt aan het vergroten van veerkracht, geeft aandacht en vertrouwen, stuurt vooral op intrinsieke motivatie, laat medewerkers zoveel mogelijk eigenaar zijn van hun werk en geeft regelruimte. Het ‘goede gesprek’ is nodig om de oorzaken van eventuele knelpunten in werk, privé of in de persoon gelegen factoren in beeld te krijgen. Werkstress kan immers verschillende oorzaken hebben: workload, problemen in de samenwerking, onzekerheid over de eigen functie en/of werk-privébalans. 

Plantje dat groeit in de grond en met zonneschijn.

Werken aan veerkracht en vitaliteit is maatwerk per medewerker. Als ervaren HR-adviseur en stress- en burnout consulent kom ik graag met u in gesprek hoe u binnen uw bedrijf de veerkracht van uw medewerkers kunt vergroten en daarmee de veerkracht van uw organisatie!

Enkele voorbeelden:

  • Workshop (h)erkennen van stress-signalen en wat je er aan kunt doen
  • Workshop vergroten van veerkracht
  • Analyse van stressbronnen op basis van het 5A-model
  • Workshop bewustwording duurzame inzetbaarheid
  • Leiderschap in veerkracht en vitaliteit
  • Ondersteuning bij het schrijven van vitaliteitsbeleid