Klavertje vier in een hand.

Over mij

“Soms denk ik, soms ben ik.”

Ik ben Nicole van Diepen. Samen met mijn partner en twee kinderen woon ik in Swalmen. Na ruim 25 jaar werkzaam te zijn geweest als HR professional in zowel profit als non-profit organisaties ben ik sinds 2018 werkzaam als coach.

In mijn loopbaan heb ik ervaren dat ik graag in verbinding met anderen werk. Vanuit oprechte nieuwsgierigheid naar de ander ben ik op zoek naar: Wat wil de ander? Wat belemmert hem of haar om zijn doel te bereiken? Wat kan ik toevoegen aan de ander waardoor deze zelf regie kan nemen?

Door het volgen diverse coachopleidingen waaronder de beroepsopleiding tot mastercoach bij het Europees Instituut van de Baak, de opleiding tot stress- en burnoutcoach bij de HRD-academie en de opleiding tot loopbaancoach bij Schouten en Nelissen beschik ik over een breed pallet aan methodieken en vaardigheden die ik afstem op de vraag en persoonlijkheid van de ander.

Nicole van Diepen in gesprek

In zowel het coachen als ook het adviseren ervaar ik dat mijn van nature empathische, positieve en toegankelijke karakter maakt dat mensen zich makkelijk open stellen en dat er ruimte ontstaat voor een ander perspectief, reflectie en verandering.

Ik koos voor een focus op Veerkracht omdat het een essentiële en ontwikkelbare eigenschap is die het mogelijk maakt je houding te kiezen tegenover alle mogelijke omstandigheden.

Kijk op mijn LinkedIn pagina voor meer informatie.

Mijn werkwijze

Thema's waarbij ik jou kan ondersteunen:

In een coachtraject werk je aan jouw persoonlijke coachvraag. Het doel kan bijvoorbeeld zijn: rust krijgen, balans ervaren, zelfvertrouwen hebben, wel die leuke baan vinden die bij mij past, beter kunnen samenwerken met mijn collega’s, een betere leidinggevende zijn, geen last meer hebben van mijn uitstelgedrag, om kunnen gaan met werkdruk, beter voor mij zelf opkomen, weten wat de volgende stap is die ik moet maken, de juiste prioriteiten stellen.

Mijn werkwijze, ons pad:

  • Als je contact opneemt, plannen we eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van maximaal 1 uur.

  • Tijdens dit gesprek luister ik naar jouw verhaal en onderzoeken we wat mijn toegevoegde waarde in je vraag kan zijn.

  • Na het gesprek bepaal jij of je een vervolgafspraak maakt.

  • Tijdens het coachtraject loop ik als het ware een stukje met je mee. Dit doe ik op basis van respect, aandacht, gevoel en mijn menszijn.
  • Jouw coachvraag, proces en ontwikkeling zijn leidend. Door middel van vragen en interactieve werkvormen ondersteun en begeleid ik het leerproces.

Ik coach vanuit diverse locaties in Swalmen, Roermond, Venlo, Weert, Maastricht, Brunssum en Sittard.

  • Ik werk vanuit een krachtgerichte en positieve benadering.  Hoe heb je eerder moeilijke situaties overwonnen. Hoe heb je dat aangepakt? Wat was helpend? Welke kernkwaliteiten heb je daarbij ingezet? Wie was je tot steun? En hoe zou je deze positieve ervaringen opnieuw kunnen gebruiken?
  • Ik werk op basis van de ethische gedragscode van Noloc en blijf mezelf continue ontwikkelen door aanvullende trainingen, opleiding, intervisie en supervisie.
  • Ik hanteer marktconforme tarieven voor zakelijke en particuliere afnemers.
6 stelen papaver met zaadjes